Wir trauern um

Rechercheur
Wilhelmus Johannes De Krijger

Niederlande - Gemeentepolitie Rijswijk - NL -

 
 
Todesursache erschossen
Todestag 4.März.1976
Alter 40 Jahre
Dienstjahre unbekannt
Waffe --

Der Kriminalbeamte W. J.de Krijger wurde erschossen, als er einen 19-jährigen in einem Wohnwagenkamp befragte. Der junge Mann war aus einer Anstalt geflüchtet; W. J.de Krijger kannte ihn recht gut und wollte ihn überreden zurück zu kehren. Der 19-jährige hatte, ohne dass W. J.de Krijger davon wissen konnte, zwei Tage zuvor in Rijswijk einen Taxifahrer aus Den Haag erschossen.

Wilhelmus J. de Krijger war verheiratet und hinterließ neben seiner Frau zwei Kinder

********************************************************************

Op de avond van 4 maart ging rechercheur W. de Krijger (40) naar het woonwagenkamp aan de Lange Kleiweg. De 19-jarige kampbewoner Dirk de N. had expliciet om hem gevraagd. Hij was op 23 januari voor de tweede keer ontsnapt uit een inrichting en wilde zich alleen bij De Krijger melden.
Het was half negen toen de rechercheur op het kamp arriveerde en op het bureau hoorde niemand meer van hem. Drie uur later werd daarom een zoekactie gestart. Het lichaam van de politieman werd om twee uur in de nacht gevonden op de puinstort aan de Polakweg. Hij bleek vermoord door een schot in zijn hoofd. Het was de tweede moord in Rijswijk in een paar dagen. Drie dagen ervoor was taxichauffeur H. vermoord. Ook zijn stoffelijk overschot werd gevonden op de puinstort. De politie ging ervan uit dat de zaken met elkaar te maken hadden en verdachten Dirk de N. Hij werd enkele dagen later door kampbewoners bij de politie afgeleverd. Hij pleegde later zelfmoord.

Quellen:
Buch "Moord Op Een Diender" van J. A. Blaauw http://www.digibron.nl/search/detail/012de19aa52083c971da0565/zo-plotseling-zo-laf-zo-onaanvaardbaar http://www.digibron.nl/search/detail/012ea328a2edf27757c00d30/verdachte-bekent-twee-moorden


©- odmp.info -Officer Down Memorial Page CE Central Europe 2012